Slovo církev v nás vzbuzuje různé emoce. Pro někoho je to zastaralá instituce, která zastavila svůj vývoj někde ve středověku a teď jen smutně vzpomíná na doby své největší moci. Jiným naskakují taková synonyma jako odpustky, inkvizice, celibát, majetek. Na druhou stranu je ale spousta lidí, kteří na Církev nedají dopustit, s vážnou tváří ji nazývají svou Matkou a ačkoliv se nejedná o kněze, jsou schopni Církvi obětovat spoustu vlastního času.

Tyto dvě skupiny občas spojí jedna věc – obě někdy narazí na záludné otázky a buď se na ně báli zeptat, nebo nedostali příležitost. V církvi se často a s oblibou používá výraz „tajemství“ pro různé skutečnosti, které jdou stěží při našem poznání pochopit nebo vysvětlit. My se také na pár podobných tajemství zeptáme. Naším cílem je se otevřeně ptát, odhrnout oponu s upřímnou touhou dozvědět se víc.Moderátor Ondřej se rozhodně žádného tématu nebojí a odbýt ho není tak jednoduché!

Seriál připravují signály.cz, z.s. za podpory Renovabis a Credo CZ - nadační fond. Seriál má mít evangelizačně osvětový charakter, dopad by měl být ale i formační pro lidi zevnitř Církve. 

 

 

Díky podpoře sponzorů máme zajišťěno natočení 6 dílů. Pokud vás nějaké téma o Církvi zajímá a chtěli byste se o něm dozvědět víc, napište. Pokud byste mohli přispět na další pokračování seriálu, budeme moc rádi. Děkujeme.